A hajfonás világa

Kedves Olvasó!

Számomra mindig egy nagyon izgalmas élmény, amikor egy új fodrászkönyv kerül a kezembe. Az újdonság és a szépség utáni vágy, na meg a kíváncsiság egyszerre ötvöződik ebben a pillanatban. Amikor fellapozom, inspirációt nyerek a napi munkához, tanulok, de már csak a szimpla nézegetése is örömet okoz. Ezért folyamatosan kutatom ezeket a számomra kincset jelentő könyveket. Úgy gondolom fontos alkotóelemei a folyamatos szakmai fejlődésnek és az aktuális trendek ismeretének.

Aztán eljön az a pont az ember pályafutásában, amikor már nemcsak szomjazza a tudást, hanem szeretne átadni is abból. 17 éve vagyok fodrász, és 12 évek oktatok és lépek fel show műsorokban. Régóta dédelgetett álmom volt egy saját szakmai könyv megalkotása. Egy könyvé, amelyben teret engedhetek annak a tudásnak, amely bennem rejlik.

Első könyvem lévén, szerettem volna olyan könyvet megalkotni, amit mindenkinek tudok ajánlani, aki a saját keze munkájával szeretne örömet szerezni egy másik embernek. Ezért a könyv témája a hajfonás lett, amely a fodrászat szakmai végzettség nem igénylő szegmense. Elég hozzá a kreativitás. Fonatokat készíteni nem könnyű, de pici gyakorlással, könnyen elsajátíthatóak az alaptechnikák. Így csak a fantáziánk szabja a határt. Napjainkban ez a hajviselet nagy hangsúlyt kap a divat világban is. A sztárok is előszeretettel viselnek fonatot akár egyben hátul, akár két oldalt vagy akár kis fonatokat több tincsbe fonva. Ez az ezerarcú hajviselet hordható egy elegáns előadásra, esküvőre, de iskolába, vagy akár egy sportversenyre is.

Célom volt az is, hogy e könyv oldalain olyan természetes frizurákat hozzak létre és mutassak be, amelyek kiemelik a vendég nőies énjét, amivel ő természetesnek és csábítónak érezheti magát. A fonási technikákat azért is érdemes kipróbálnia és elsajátítani, mert így a hosszú hajú vendégeknek folyamatosan ajánlhatunk és készíthetünk újabbnál újabb, csinos és vonzó hajviseletet. Így frizurájuk soha nem válik unalmassá.

Remélem, a könyv segítségével sok szép frizura készül majd.
Kívánok nagyon kellemes időtöltést hozzá mindenkinek!

Viola Dóra