Úristen! Géllakk van a körmeimen és a körmösöm nem dolgozik!!! Most mi a csudát csináljak????

Körmösünk: Horváthné Horváth Brigitta gondolatai

 

Sajnos néhány helyzetben előfordulhat, hogy a körmösünk kiesik a munkából. Az esetek többségében ez nem jár sok kellemetlenséggel, hisz maximum egy héten belül megoldódik a helyzet. Ám a mostani… valljuk be, ez nem az a helyzet. Nézzük csak, mit tehetsz azután, hogy felocsúdsz eme kilátástalan helyzetből.

 

Nézd meg, hogy mi van a háztartásodban!
Általában van alufólia – tudod, amibe a szendvicseket csomagolod reggel a gyereknek, vagy a veled élő teremtés koronájának, a párodnak. Ha találtál, az szuper! Ezután nézd meg, hogy van e vattakorong. Bármilyen jó. Aztán keress acetont. Hátha akad még a régmúltból, amikor nem tudtad, hogy a géllakk mekkora találmány, és egyfolytában lakkozgattad a körmeidet… Sosem gondoltad volna, hogy ez egyszer kihúz a bajból, igaz?! – FONTOS! Az acetonmentes körömlakk lemosó nem jó! Azzal két napig is bíbelődhetsz, soha az életben nem oldja le neked a géllakkot! – Következő a reszelő. A legjobb, ha papírreszelőt találsz otthon. Úgy 180-as számozású… jó lenne, ha lenne egy narancsfapálcád is – ne legyenek nagy kívánalmaim – vagy bőrfeltoló, vagy bármilyen olyan eszköz, amivel a lepergő géllakkot le tudod szedni a körmeidről anélkül, hogy az fájjon. Ha nincs, végső esetben legyünk találékonyak és a reszelő oldalát használd. Bár, most eszembe jutott még valami…gondolkodtam mi az, ami hasonló egy bőrfeltolóhoz, nem éles, van a háztartásban… hát a KISKANÁL. (Most kérik vissza a bizonyítványomat) Jobb, mint a semmi… Na jó…vicceltem… Ami még kelleni fog egy kis IDŐ, ami most sajnos van mindenkinek… és egy olló.
Amennyiben valami hiányzik, úgy drogériákban minden beszerezhető, nem kell izgulni, a legtöbb helyről házhoz is tudod rendelni.

Ha megvan minden, vedd elő a türelmed, és kezdjünk neki!

1. A vattakorongokat vágd ketté. Most vedd elő az alufóliát, és tépkedj belőle úgy, hogy ami 1 ujjadra kell az kb. 2-3 ujjnyi vastag és kb. 4 ujjnyi hosszú legyen 1 db.

2. Most fogd meg a reszelőt, és a géllakkod felületét reszeld meg, ne erősen, ne vadul! A legjobb, ha 1-2 pontban aszint eltünteted. Csak a színt, nem az egész anyagot. Így könnyebben „elkapja” az aceton…

3. Jön az aceton – fogd meg az acetont és locsold meg vele a fél vattakorongotNem kell, hogy csurogjon, de legyen rajta. Ezt tedd rá a körmödre (lefelé legyen a locsolt oldal – igen tudom, átissza… de légy szíves –    tekerd be a levágott alufólia darabbal. Teljesen. Ne látszódjon ki sehol, különben nem fogja oldani. Körülbelül 10-15 perc múlva csomagold ki.

 

Ha sikerünk van, felpereg a géllak. Most vedd elő a narancsfapálcád, vagy a reszelő oldalát és azzal szépen kapirgáld le ezeket a „géllakk cafatokat”. Elképzelhető, hogy kicsit rá kell segíteni itt-ott reszelővel. Ezt kérlek nagyon óvatosan csináld, hogy ne reszeld meg a körömágyad.

4. Nem is volt olyan nehéz… Innentől kezdve már a hosszát is le tudod vágni magadnak, a formáját is rendbe hozhatod. Lehetséges, hogy puhának érzed ezek után. Persze, hogy puha, De ez normális, hiszen lekerült róla a réteg gélanyag, és még az aceton sem kímélte. Töredezni fog, hogy ezt elkerüljük, vágd le teljesen a hosszát. Legalább ujjbegyig. Jobb lenne a szabadszéltől, azaz a fehér résztől, de ha nem, hát nem. Esetleg, ha van bármilyen körömerősítő lakkod, abból nyugodtan két réteget kenj rá. Nem garantálom, hogy így nem fog betöredezni, de legalább megtettél mindent, amit lehetett….
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én alig várom, hogy újra lássalak Titeket, és rendbe tehessem a körmeiteket. Addig is kitartást!

   
szöveget írta: Horváthné Horváth Brigitta

 

bejelentkezogomb